Problemen met wifi verbinding / rood knipperende wifi led

In veruit de meeste gevallen maakt de HomeWizard na initële configuratie probleemloos verbinding met het draadloze netwerk. Mocht dit niet het geval zijn, volg dan altijd eerst de stappen in dit artikel.

De HomeWizard is geconfigureerd via de iPhone, iPad

• Als er drie groene lampjes branden, maar u krijgt geen verbinding vanuit de app, controleer dan of uw router WEP beveiliging gebruikt. WEP wordt niet ondersteund door HomeWizard, het advies is om WPA of WPA2 te gebruiken.
  • Als de wifi led rood knippert na configuratie vanaf iOS, configureer de HomeWizard dan altijd eerst opnieuw via de config tool. Deze geeft betere diagnostische informatie, mocht er bijvoorbeeld per ongeluk een verkeerd wachtwoord zijn ingevuld.

De config tool geeft de melding 'Could not connect to HomeWizard, network may be incompatible'.

Deze melding komt voor als de config tool niet vast heeft kunnen stellen dat de verbinding met het opgegeven wifi netwerk succesvol gemaakt is. Controleer altijd of er drie groene lampjes branden op de HomeWizard zelf. Is dit het geval, negeer dan deze melding.

Als de wifi led rood blijft knipperen, ligt dit meestal aan de routerinstellingen.

• Stel vast dat het wifi bereik voldoende is op de plek waar de HomeWizard staat.
  • Staat de HomeWizard praktisch tegen de router aan (minder dan 50cm afstand)? Probeer deze dan iets verder daar vanaf te plaatsen.
  • Stel vast dat het wachtwoord van het wifi netwerk correct is ingevuld. Kopieer dit wachtwoord desnoods vanuit de router, om eventuele typfouten te voorkomen.
  • Als 'MAC adres filtering' staat ingeschakeld, voeg dan altijd het MAC adres van de HomeWizard toe alvorens verbinding te maken.
  • Zorg dat de router van de laatste firmware is voorzien (in het bijzonder bij FritzBox routers).
  • Neem onderstaande routerinstellingen in overweging:

Wachtwoordinstellingen

De HomeWizard maakt in principe verbinding met alle WPA en WPA2 netwerken met TKIP en/of AES beveiliging. Fabrikanten van routers zijn vrij in hun implementatie van encryptiemethoden, daardoor kan het in een enkel geval voorkomen dat de HomeWizard wifi chip niet door het gebruikte beveiligingsprotocol heen komt. U kunt dit uitsluiten door in te loggen op de router en een andere encryptiemethode te selecteren. Als uitgangspunt is een WPA netwerk met TKIP beveiliging de 'makkelijkste' keus. Mochten verschillende opties niet werken, kunt u tijdelijk de beveiliging van uw netwerk uitzetten (open netwerk) om te zien of de HomeWizard daar wel verbinding mee maakt (doorloop opnieuw de config tool). Lukt dit wel, selecteer dan een weer een ander type beveiliging voor de router. Hieronder is de configuratie van een Netgear router afgebeeld met verschillende beveiligings- en encryptiemethoden.

Sla na het wijzigen van de instellingen, deze altijd op in de router en doorloop de config tool opnieuw.

Wifi b/g/n instellingen

Routers ondersteunen verschillende wifi standaarden. Wifi b/g zijn het meest gebruikt, wifi n is nieuwer. De HomeWizard is een wifi b/g apparaat, het is dus belangrijk dat de router ook een wifi b/g compatible netwerk uitzendt. Op een n-only netwerk zal de HomeWizard niet werken. Controleer in de router dat de 'netwerkmodus' op 'mixed' of b/g staat, maar niet op n-only. Zie ter illustratie het onderstaande screenshot van een Linksys router. Het 2.4Ghz netwerk zou in dit geval het best op 'mixed' of 'b/g only' kunnen staan.

linksys bgn

Sommige routers hebben verschillende implementaties van 'wifi b' of 'wifi g'. Er staan dan bijvoorbeeld meerdere opties tussen de lijst met 'network modi', die allemaal Wireless-B heten. Het kan helpen om dan de andere netwerkmodus te proberen. Sla na het wijzigen van de netwerkmodus altijd de instellingen op in de router en doorloop de config tool opnieuw