HomeWizard is niet bereikbaar via HomeWizard Online

Om gebruik te maken van HomeWizard Online maakt het kastje via internet verbinding met een van onze servers. Als u een foutmelding krijgt in de app, controleer dan altijd of de internetverbinding waar de HomeWizard gebruik van maakt nog werkt.

Error 122: HomeWizard can't be reached using the HomeWizard Online service

Melding 122 betekent dat de HomeWizard zelf offline is. Controleer of de HomeWizard nog van stroom is voorzien en of er drie groene lampjes branden op het kastje. Mocht de HomeWizard net een firmware update aan het installeren zijn, of zichzelf rebooten, kan kan deze melding ook voorkomen. In dat geval zal de verbinding enkele minuten later weer hersteld zijn.

Als dit niet de oorzaak is, controleer dan of de HomeWizard nog correct verbinding heeft met het lokale netwerk. Dit kan door in de router in te loggen en het interne ip adres van de HomeWizard op te zoeken. Ga vanaf een computer op hetzelfde netwerk als de HomeWizard, in een browser naar dit interne IP adres. Er zou nu een statuspagina getoond moeten worden. Is dit niet het geval, of krijgt de HomeWizard geen IP adres toegekend vanuit de router, dan lijkt de HomeWizard geen verbinding te hebben met het draadloze netwerk. Probeer de HomeWizard opnieuw van stroom te voorzien, er zal nu opnieuw verbinding gemaakt worden met het ingestelde netwerk. Lukt dit ook niet, controleer dan uw netwerkinstellingen, het wifi bereik, of gebruik de configuration tool om de HomeWizard opnieuw in te stellen.

Error 2230: HomeWizard did not respond using the cloud, please try again

De HomeWizard heeft verbinding (gehad) met de HomeWizard Online server, maar reageert niet. Dit kan verschillende oorzaken hebben, de HomeWizard kan tijdelijk niet bereikbaar zijn op het lokale netwerk, of er is veel drukte op de HomeWizard Online server. Meestal helpt het om een aantal tellen te wachten en de verbinding opnieuw te initialiseren. Dit doet u, door in de app naar 'Menu > Instellingen' te gaan en daarna weer naar 'Menu > Home' te navigeren.