Een hotelschakeling voorzien van ontvangers.

Gebruikt u meerdere schakelaars om 1 lamp te bedienen, bijvoorbeeld zowel onder als bovenaan de trap, dan is deze installatie op verschillende manieren van  ontvangers te voorzien.

Als achtergrondinformatie kunt u dit artikel lezen over het verschil tussen 'inbouw schakelaar' en 'mini inbouwschakelaar'. In deze uitleg wordt er gesproken over KlikAanKlikUit ontvangers en zenders. Maar dat zou net zo goed andere zenders en ontvangers kunnen zijn van Smartwares.

1. Gebruik een enkele ontvanger

U kunt de KlikAanKlikUit ACM-2300H Inbouw Schakelaar gebruiken. Voeg deze ontvanger toe aan een hotelschakeling met de ACM-2300H, zonder enige functionaliteit te verliezen van bestaande wandschakelaars. Daarnaast te bedienen met de HomeWizard. Nadeel, de HomeWizard niet de status van de lamp weet wanneer de één van de twee wandschakelaars schakelt.

2. Bestaande hotelschakeling omzetten naar draadloze hotelschakeling.

Zorg er eerst voor dat de bestaande hotelschakeling, omgezet wordt naar een enkelvoudige schakeling. Dit betekent dat er vanuit de lamp nog maar een draad loopt naar één van de twee wandschakelaars. Achter de schakelaar die verbonden is met de lamp, plaatst u een mini inbouwontvanger: de AWMR-210 (om te dimmen) of AWMR-230 (om te schakelen).

Achter de andere wandschakelaar plaatst u een AWMT-003 mini inbouwzender. Deze 'leert' u aan de eerder geplaatste AWMR-210 of AWMR-230. De lamp zal dan ook reageren op deze wandschakelaar. Leer vervolgens ook de code van de AWMT-003 zender aan de HomeWizard en u bent klaar om de hotelschakeling vanaf uw smartphone te bedienen.

3. Bestaande enkelvoudige schakeling omzetten naar draadloze hotelschakeling.

Plaats achter de bestaande wandschakelaar een AWMR-210 of AWMR-230 mini inbouwontvanger. Hiermee kunt u de lamp zowel draadloos, als met de bestaande wandschakelaar dimmen of aan/uit zetten.

Plaats op een andere locatie een AWST-8800 draadloze wandschakelaar van KlikAanKlikUit. Leer de code van de AWST-8800 aan de betreffende mini inbouwontvanger om deze vanaf een tweede punt te bedienen. Leer de code ook aan de HomeWizard voor bediening vanaf uw smartphone.

4. Een (nieuw) lichtpunt zo eenvoudig mogelijk voorzien van hotelschakeling.

Plaats hiervoor een inbouwontvanger (zoals de ACM-1000, ACM-300, ACM-100, etc.) in de plafonddoos achter de betreffende lamp. Monteer draadloze wandschakelaars AWST-8800 op gewenste posities zoals onder en bovenaan de trap. Leer de code van beide wandschakelaars aan de inbouwontvanger.

Status (aan/uit) van een hotelschakeling bijhouden in de HomeWizard app.

De HomeWizard kan de status van elke lamp bijhouden, maar dit werkt alleen als de lamp wordt bediend met een draadloos signaal. Hierdoor krijgt de HomeWizard geen statusinformatie door, als er gebruik wordt gemaakt van een AWMR-210 of AWMR-230 mini-inbouwzender. Als de lamp met zo'n ontvanger, bediend wordt via de bestaande wandschakelaar, wordt er immers geen draadloos signaal verstuurt. De enige manier om altijd de correcte status van de hotelschakeling te zien, is wanneer deze aangesloten wordt op manier 3 zoals hierboven uitgelegd.