Mijn notificaties komen niet, of niet altijd direct binnen

Tussen het activeren van een sensor en het ontvangen van een notificatie op uw smartphone zitten een aantal stappen die allemaal goed doorlopen moeten worden.

Controleer eerst, of de status van de sensor waar u een notificatie van verwacht, wel goed doorkomt in de HomeWizard.

Dit is te zien met de volgende stappen

1. Ga naar Menu'Menu'
  2. In the Menu selecteer 'Signalering
  3. Select de betreffende Sensor die je wilt zien .

Als hier ook geen activiteit is geregistreerd, heeft de HomeWizard geen signaal ontvangen van de sensor. Controleer in dit geval het bereik.

Verandert de status wel, maar volgt er geen notificatie, controleer dan of de notificatie correct staat ingesteld voor het betreffende tijdstip. Controleer ook of er onder 'manage receivers' (iOS: Menu> Instellingen; Android: Menu > Notificaties > Menu-toets > Manage receivers) de juiste toestellen staan aangevinkt om de notificatie te ontvangen.

Komt de notificatie wel binnen, maar zit er enige vertraging tussen bijvoorbeeld het openen van de deur en het ontvangen van de notificatie, dan komt dit meestal door drukte op een van de servers die gebruikt worden voor notificaties.

In het kort, verstuurt de HomeWizard een bericht naar de servers van Apple/Google (afhankelijk van of je iOS of Android gebruikt), die sturen vervolgens de notificatie door naar de telefoon. Als het bij een van de servers erg druk is, kan dit leiden tot vertraging. Daarnaast zetten veel Android toestellen de 3G/wifi verbinding uit als het toestel op slaapstand staat, om de accu te besparen. Er wordt dan om een aantal minuten even kort verbinding gemaakt. In zo'n geval zal de notificatie pas binnenkomen als de telefoon weer internet verbinding heeft. Op sommige telefoons is dit in te stellen onder 'Wifi Sleep' policy of vergelijkbare instellingen.