Ledlamp gebruiken met afstandbediening, draadloze wandschakelaar of inbouwzender.

Ledlamp gebruiken met afstandbediening, draadloze wandschakelaar of inbouwzender Om optimaal gebruik te maken van de 'Smartwares XQ-lite 868Mhz connected LED lamp XQ1600' dient de lamp altijd worden voorzien van een stroom. Dat gebeurt niet als je de lamp uitzet met een traditionele lichtschakelaar. Het een omweg is het mogelijk om een KlikAanKlikUit en/of Smartwares een afstandbediening, draadloze wandschakelaar en inbouwzender te gebruiken om toch een koppelen te maken via de HomeWizard. Hiervoor dien je gebruik te maken van een "Scene". Hierbij de handelingen die je op de HomeWizard kan doen om het werkend te krijgen.

1. Druk linksboven in het startscherm van de HomeWizard app op de knop  Menu'Menu'.
  2. In het menu selecteer 'Beheer apparaten'.
  3. Selecteer vervolgens rechtsboven op Add device'Apparaat toevoegen'
  4. Selecteer Energy'Scene
    • Geef de scene een  'Naam' een klik op 'Gereed' om door te gaan.
    • Druk op  'Bewaar' om naar de volgende stap te gaan
      • Je zit nu in het 'Wijzig scene' scherm
      • Om de Smartwares connected LED lamp toe te voegen druk dan op 'Apparaat toevoegen'. *
      • Selecteer (reeds geïnstalleerde ) Smartwares connected lamp.
        • 'Aan gedrag' Selecteer wat schakelaar doet als de scene aan gaat.
        • 'Uit gedrag' Selecteer wat schakelaar doet als de scene uit gaat.
        • Druk op 'Bewaar' om terug te keren.
      • Wil je meer (Smartwares connected LED lampen) toevoegen kan je dat doen om het boven genoemde * te herhalen. Zo niet ga dan verder met de volgende stap.
      • Voeg een code toe om de Scene te schakelen wanneer de code uitgezonden wordt. Druk op Pair'Nieuwe Code' .
        • Druk op  'Leer code'
          • Druk op een knop van de afstandbediening / wandschakelaar  om de code te verzenden naar de HomeWizard. (Lees de gebruiksaanwijzing van het apparaat)
      • Als de code op de HomeWizard-app ontvangen wordt is het leren van de controle muur afstandsbediening schakelen succesvol.
    • Druk op  '< Back' en daarn op  'Menu'Menu' om de scene te bewaren.