Wat is de kWh index op de EnergyLink

De kWh index is een waarde die de prestatie van zonnepanelen aangeeft. De index wordt berekend uit de totale dagelijkse hoeveelheid opgewekte energie en het maximaal vermogen van de zonnepanelen (Wattpiek).

Via Shared Weather kan deze waarde gedeeld worden. De index is vooral bruikbaar in context van andere zonnepanelen in de buurt: als andere installaties een hogere kWh index hebben, betekent dit dat zij vandaag relatief meer energie opgewekt hebben. Blijft je kWh index drastisch onder het gemiddelde, dan is dat een indicatie dat er iets mis zou kunnen zijn met je installatie.

De weersomstandigheden zijn uiteraard erg van invloed op de totale hoeveelheid opgewekte energie en de ervaring is dat indexen binnen Nederland sterk uiteen kunnen lopen, bijvoorbeeld door plaatselijke bewolking. Houdt daar dus rekening mee in de vergelijking.

Activeer de kWh index door onder 'Deel Instellingen' van Shared Weather een Wattpiek in te vullen. Zoek de waarde hiervan op in de documentatie van de panelen, of bereken deze in de app zelf.