Opsporen van mogelijke storingsbronnen

Een zijn verschillende indicaties die duiden op een storingsbron van een zender.Een hiervan is een constant snel knipperend RF lampje op de HomeWizard. Een snelle manier om te testen of er een KlikAanKlikUit zender is vastgelopen, is door tijdelijk een nieuwe sensor aan te maken. Ga naar 'menu > sensor toevoegen > schakelaar' en druk op 'learn code from remote'. Als er nu direct een code verschijnt in de app (zonder dat je op een knopje van een afstandsbediening oid hebt gedrukt), dan is er een apparaat dat constant een code verstuurt. Indien je weet welk apparaat bij deze code hoort, kun je deze gemakkelijk controleren (batterijen vervangen). Onder 'menu > edit sensor > specifieke sensor > codes' kun je zien welke codes gebruikt worden door de sensoren die zijn toegevoegd. Als de code hier niet tussenstaat, is het vaak een afstandsbediening van KlikAanKlikUit zelf, of eventueel een ander niet toegevoegd KlikAanKlikUit apparaat.

Mocht er niet direct een code verschijnen bij bovenstaande procedure, kan het nog steeds de moeite zijn om tijdelijk alle zenders (KlikAanKlikUit afstandsbedieningen, magneetcontacten, deurbellen, bewegingsmelders, signaalversterkers, etc.) van batterijen te ontdoen. In veel gevallen verschijnt er plots weer alle data van de weersensoren. Is dit het geval, doe dan een voor een de batterijen weer in de zenders; zodra de thermometers wegvallen, of het RF lampje weer snel gaat knipperen, is bekend welke zender de 'boosdoener' is.

Als bovenstaand punt niet helpt, verwijder dan ook alle batterijen uit de weersensoren. Soms is het een thermometer die een draaggolf uitzendt, waardoor de overige weersensoren niet meer goed ontvangen worden.