HomeWizard Config tool gebruiken in OS X Mountain Lion of hoger

Gebruikers die hun mac onlangs hebben geupgrade naar OS X Mountain Lion kunnen problemen ondervinden het bij downloaden en openen van de HomeWizard Config Tool. Dit komt door het nieuwe programma 'gatekeeper', dat gebruikers tegen malware zou moeten beschermen. Het komt erop neer dat elke ontwikkelaar eerst 99 USD aan Apple moet betalen om haar app te mogen 'signeren', anders wordt deze automatisch als onveilig gemarkeerd. De HomeWizard Config Tool valt hier vooralsnog ook onder, en als Gatekeeper ingeschakeld staat, kan er een melding komen dat de app 'beschadigd is en niet kan worden geopend':

Error

Deze melding kan voorkomen worden door Gatekeeper (evt. tijdelijk) uit te schakelen en applicaties van 'elke willekeurige bron' toe te staan. Ga hiervoor naar 'Systeemvoorkeuren  > Beveiliging en privacy' en selecteer daar 'Elke willekeurige bron':

Elke willekeurige bron

Nu kan de Config Tool wel geopend worden, er verschijnt dan de melding dat het bestand van internet is gedownload, met de vraag om het programma uit te voeren.

Waarom Apple heeft besloten om de melding 'beschadigd bestand' te laten zien bij een programma dat enkel niet gesigneerd is op de manier waarop Apple het graag wilt zien is ons nog niet helemaal duidelijk (men had ook kunnen kiezen voor iets als 'onbekende ontwikkelaar'), maar voorlopig is dit de workaround om de HomeWizard Config Tool op Mountain Lion te gebruiken.