Taken op basis van preset trigger

Een preset trigger voert eenmalig bepaalde acties uit wanneer een preset geactiveerd wordt. Als voorwaarden kunnen tijdstippen en dagen gebruikt worden. De preset triggers helpen je zo met het automatiseren van het huis, afhankelijk van een verandering in bijvoorbeeld aanwezigheid of afwezigheid. Enkele voorbeelden van taken op basis van een preset trigger:

• Als de preset 'away' wordt geactiveerd gaan alle lampen in huis uit, maar die in de hal blijven nog 5 minuten aan en gaan daarna uit. Ook gaat de HeatLink uit en de radiatorkranen naar 16 graden.
  • Als ik thuis kom en het is donker (tussen zonsondergang en zonsopgang), dan gaan de lampen in de hal voor 5 minuten aan en de lampen in de woonkamer gaan naar 70% dimstand.
  • Wanneer de preset slapen wordt geactiveerd op weekdagen, dan gaat het voordeurslot in nachtstand (op slot), gaat alle verlichting uit, maar dimmen de lampen in de slaapkamer naar 50% en gaan na 5 minuten ook uit.

Het instellen van laatstegenoemde voorbeeld, over de preset 'slapen', zou je alsvolgt instellen in de app:

ALS de vooringestelde 'Slaapstand' op weekdagen is geactiveerd, ...

... DAN zal de deurvergrendeling van de deuropening overschakelen naar de nachtmodus (vergrendeld) gaan alle lichten uit, de lichten in de slaapkamer worden gedimd tot 50% en gaan uit na 5 minuten.

Procedure

1. Ga naar  'Menu'
  2. In het Menu selecteer'Taken
  3. Rechtsboven aan druk op 'Taken toevoegen'
  4. Selecteer 'Preset' als trigger om een preset te selecteren
    • U bevindt zich nu op het 'IF'-scherm voor Trigger & Condities.
      • Selecteer voor het Trigger moment op'Preset' om deze preset te activeren. U kunt Thuis, Afwezig, Slaap of Vakantie selecteren. Selecteer voor dit voorbeeld de [Slaapstand].
      • Stel de Conditie  in:
        1. 'Start tijd', u kunt bewerken Op tijd, Zonsopgang of Zonsondergang. Laat voor dit voorbeeld de starttijd ongewijzigd om geen tijdcondities toe te voegen [Standaard start tijd is> 00:00].

2. 'Eind tijd', u kunt bewerken Op tijd, Zonsopgang of Zonsondergang. Laat voor dit voorbeeld de eindtijd ongewijzigd om geen tijdsvoorwaarden toe te voegen [Standaard eind tijd> 23:59].

3. 'Dagen',u kunt Weekdagen, Weekends en / of Elke dag selecteren. Selecteer voor dit voorbeeld de [Weekdagen].

• Wanneer de trigger en Conditie  zijn voltooid. Het 'ALS'-scherm is geactiveerd.

• Druk op de rechterbovenhoek op 'DAN' voor acties.

• U bevindt zich nu op het 'DAN'-scherm voor Acties.
      • Selecteer voor Acties de gewenste voorwaarden. U kunt meerdere acties uitvoeren.
      • Voor dit voorbeeld maken configureren we 3 opties:
        1. Selecteer het voordeur [deurslot] en selecteer 'nachtmodus' onder het 'Invited Smart Lock-gedrag'. Druk op 'Bewaar'.
        2. Druk nogmaals op 'nieuwe actie' om het volgende toe te voegen: selecteer de lichten. U kunt dit doen door alle lichten te selecteren of door een 'scène' toe te voegen. Kies bijvoorbeeld een lampje en selecteer de actie 'uitzetten' bij het 'schakelgedrag'. Druk op 'Bewaar'. Herhaal deze procedure voor alle andere lichten afzonderlijk of voor de scène (n) die u wilt stoppen, met uitzondering van de verlichting in de slaapkamer.
        3. Druk op 'nieuwe actie' en kies de liggingen in de slaapkamer. Selecteer dimmen tot 50% en een automatische uitschakeltimer van 5 minuten bij het 'dimmergedrag'. Dit zorgt ervoor dat de verlichting in de slaapkamer 5 minuten langer blijft branden nadat de vooraf ingestelde 'slaapstand' is geactiveerd. Druk op 'Bewaar'
      • Controleer of alle acties op hun plaats zitten en voeg meer als dat nodig is.
      • Wanneer de acties zijn voltooid. Het 'DAN'-scherm is geactiveerd.
    • Als het 'ALS'-scherm en' DAN'-scherm is geactiveerd, kan de taak nu worden opgeslagen.
    • Druk op 'Bewaar' en controleer de nieuwe taak in het taakscherm. Telkens wanneer de vooraf ingestelde 'slaapstand' is geactiveerd, worden alle geselecteerde acties gestart.