Taken op basis van apparaat trigger

Een device trigger zorgt ervoor dat een bepaalde actie en/of notificatie wordt verstuurd, wanneer een aan de HomeWizard gekoppelde sensor geactiveerd wordt. Als voorwaarden kunnen zowel presets, dagen en/of tijdstippen gebruikt worden. Dit maakt dat er met device triggers hele veelzijdige taken aangemaakt kunnen worden. Enkele voorbeelden van taken die je kunt maken met een device trigger:

• Een notificatie ontvangen op meerdere telefoons, wanneer de rookmelder afgaat en ik niet thuis ben.
  • De verlichting in de badkamer aan laten gaan als de bewegingsmelder hier activiteit meet.
  • Wanneer het Invited deurslot ontgrendeld, een notificatie ontvangen op een telefoon.
  • Als ik in het weekend thuis ben en de thermometer meet boven de 60% luchtvochtigheid, dan moet de afzuiging in de badkamer aan

Er zijn nog veel meer voorbeelden te bedenken, sommigen schijnbaar eenvoudig, anderen erg uitgebreid. Als voorbeeld nemen we een taak waarbij alle opties van de device trigger benut worden. Stel, je wilt de schakeling maken die er alsvolgt uitziet:

ALS er op de deurbel wordt gedrukt tussen 8:00 - 18:00 op weekdagen wanneer ik niet thuis ben ...

... DAN  dan ontvang ik een notificatie en gaan de lampen in de gang aan voor 3 minuten.

Procedure

1. Open de 'HomeWizard' app
  2. Ga naar 'Menu' rechtsboven aan het scherm
  3. In het menu druk dan op  'Taken
  4. Druk vervolgens op 'Taak toevoegen'
  5. Selecteer 'Apparaat' om een taak te maken op basis van een apparaat trigger
    • Je bent nu in het  'ALS'-scherm om Trigger & Condities te selecteren
      • Selecteer bij een Trigger moment een'Apparaat' waarvan je de taak wilt laten uitvoeren. Bij deze voorbeeld [deurbel].
      • Als het mogelijks is druk op 'Event' om het event aan te passen
      • Bij  Condities kan je het volgende doen:

1. 'Begin tijd', u kunt aangeven; Op tijd, zon op, zon onder. Bij deze voorbeeld [Op tijd > 08:00].

2. 'Eind tijd', u kunt aangeven; Op tijd, zon op, zon onder. Bij deze voorbeeld [Op tijd > 18:00].

3. 'Dagen', u kunt Weekdagen, Weekends en / of Elke dag selecteren. Selecteer voor dit voorbeeld de [Weekdagen].

4. 'Presets' u kunt Thuis, Afwezig, Slaap en / of Vakantie selecteren. Selecteer voor dit voorbeeld de [Afwezig en vakantie].

5. U kunt 'Evalueren bij starttijd' inschakelen. Meer informatie klik op deze link. Voor dit voorbeeld schakelen we dit niet in.
      • Wanneer Trigger en Conditions compleet is. De 'ALS'-scherm is geactiveerd.

• Druk op  'DAN'  rechtsboven in voor  Acties & Notificatie

• Je bent nu in het 'DAN'-scherm voor Acties & Notificaties.
      • Voor Acties selecteer de gewenste apparaat. Kies voor dit voorbeeld het licht van de [gang] [aan] met een automatische timer gedurende 3 minuten.
      • Als je het leuk vindt om Notificatie in te schakelen. U kunt meerdere ontvangers selecteren door erop te klikken. Wanneer een ontvanger zijn √-teken selecteert. Voor dit voorbeeld maken we melding aan en selecteren we de ontvangers.
      • U kunt de 'Geluid' selecteren die u wilt horen. De opties zijn; Geen geluid, HomeWizard-afstemming, Laag, Gemiddeld, of Hoog Alarm.
      • Wanneer  die Acties en Notificaties compleet is. De 'DAN'-scherm is geactiveerd.
    • Als de  'ALS'-scherm en  'DAN'-scherm actief is, is de taak goed en kan je deze bewaren
    • Druk op 'Bewaar' en controleer de nieuwe taak in het taakscherm.