Beginnen

Deze instructie helpt u op weg met het installeren en gebruiken van het HomeWizard. Wij adviseren u om de volgorde van installatie volledig aan te houden zoals omschreven in deze instructies.

1. Download de HomeWizard-app
  2. Installeer de HomeWizard.
  3. Configureer HomeWizard-Online
  4. Combineer  HomeWizard-Online met HomeWizard-app

1. Installeer de HomeWizard-app

We beginnen met het installeren van de HomeWizard-app op jouw smartphone of tablet. Ga op jouw telefoon of tablet naar de store en zoek de HomeWizard-app. Of klik op de onderstaande link om direct de bijbehorende HomeWizard-app te installeren op uw toestel. Gebruik je geen smartphone of tablet. Geen probleem ga dan verder met de volgende stap

Appstore

Google Play store

2. Installeer de HomeWizard

De HomeWizard heeft 3 verschillende mogelijkheden om geconfigureerd te worden. Klik hieronder welke voor u meest voordehandliggend is.

Configureren vanaf de PC

1. Sluit de HomeWizard met de bijgeleverde mini USB kabel aan op uw computer
  2. Ga op een pc naar www.homewizard.nl/downloads. Download en installeer de ‘HomeWizard Configuration Tool’ voor het door u gebruikte besturingssysteem (Windows, Mac of Linux).
  3. Start het programma en volg de instructies op het scherm.
  4. Volg de drie stappen in de app om uw HomeWizard te configureren en aan te sluiten op uw eigen WiFi netwerk.
  5. Sluit na het doorlopen van de config tool de HomeWizard met de bijgeleverde adapter aan op het stopcontact.

Configureren vanaf iPhone of iPad

1. Sluit de HomeWizard met de bijgeleverde adaptor aan op het stopcontact
  2. Download de HomeWizard app uit de App Store.
  3. De HomeWizard maakt voor de installatie gebruik van een eigen WIFI netwerk met de naam ‘HomeWizard’. Maak met uw iPhone of iPad verbinding met dit WIFi netwerk,
    door op de iPhone naar ‘instellingen’ te gaan en op ‘WiFi’ te drukken. Er verschijnt nu een lijst met WiFi netwerken. Selecteer het netwerk met de naam ‘HomeWizard’ om hier verbinding mee te maken.
  4. Start nu de HomeWizard app, u komt in het welkoms scherm. Selecteer hier ‘configureer’.
  5. Volg de drie stappen in de app om uw HomeWizard te
    configureren en aan te sluiten op uw eigen WiFi netwerk.

Mocht u na deze procedure geen verbinding krijgen, of branden er geen 3 groene lampjes op de HomeWizard, configureer de HomeWizard dan opnieuw via een pc met de HomeWizard configuratie tool.

Configureren vanaf Andriod

1. Sluit de HomeWizard met de bijgeleverde adaptor aan op het stopcontact
  2. Download de HomeWizard app uit de Play Store.
  3. De HomeWizard maakt voor de installatie gebruik van een eigen WIFI netwerk met de naam ‘HomeWizard’. Maak met uw Andriod apparaat verbinding met dit WIFi netwerk,
    door op de Andriod naar ‘instellingen’ te gaan en op ‘WiFi’ te drukken. Er verschijnt nu een lijst met WiFi netwerken. Selecteer het netwerk met de naam ‘HomeWizard’ om hier verbinding mee te maken.
  4. Start nu de HomeWizard app, u komt in het welkomsscherm. Selecteer ‘begin hier’ en vervolgens ‘registreer’
  5. Volg de drie stappen in de app om uw HomeWizard te
    configureren en aan te sluiten op uw eigen WiFi netwerk.

Mocht u na deze procedure geen verbinding krijgen, of branden er geen 3 groene lampjes op de HomeWizard, configureer de HomeWizard dan opnieuw via een pc met de HomeWizard configuratie tool.

Gefeliciteerd, uw HomeWizard is geïnstalleerd zodra 3 groene lampjes constant branden op de HomeWizard! Plaats de HomeWizard voor een optimaal bereik, op een centrale plaats in huis. Plaats de HomeWizard niet binnen een straal van 50 centimeter van de router.

3. Configureer HomeWizard-Online

De HomeWizard is nu een onderdeel geworden van u thuisnetwerk. Als u ook verbinding wilt maken wanneer u niet thuis bent, via (mobiel) internet, kunt u gebruik maken van onze HomeWizard Online dienst.

Automatische registratie

Uw HomeWizard Online account wordt automatisch aangemaakt tijdens de configuratie van uw HomeWizard. Hierover heeft u een e-mail ontvangen met de accountinformatie ter bevestiging.

Open de email en druk op 'Activate'. Je wordt naar de HomeWizard pagina gebracht om in te loggen. Gebruik hiervoor jouw email adres en het wachtwoord wat u tijdens de configuratie gebruikt heeft. Eenmaal ingelogd is uw account succesvol geactiveerd en de HomeWizard is gekoppeld aan uw HomeWizard-Online account.

Geen email bevestigingsmail

Als u geen bevestigingsmail heeft ontvangen of deze niet heeft kunnen activeren, maak dan eerst handmatig een HomeWizard Online account aan. Op onze website www.homewizard.com kunt u een account aanmaken. Na het inloggen op onze website onder ‘HomeWizard Online’ kunt uw HomeWizards toevoegen en beheren. Uw inloggegevens voor de website (www.homewizard.nl) zijn daarmee ook de gegevens voor uw HomeWizard Online account.

4. Combineer HomeWizard-Online met HomeWizard-app

Uw HomeWizard is binnen als buiten uw thuisnetwerk bereikbaar doormiddel van onze dienst HomeWizard-Online. Je kunt u op verschillende platformen gebruik maken van de HomeWizard apps. Als je de HomeWizard ook buiten de deur wilt bedien moet u op de HomeWizard-app doorvoor gebruiksklaar maken. Pak je toestel of tablet  bij de hand en op de HomeWizard-app.

1. Druk linksboven in het beginscherm op de knopMenu ‘Menu’. Het Menu verschijnt.
  2. Druk vervolgens op Instellingen’, het Instellingen scherm verschijnt.
  3. Schakel gebruik ‘HomeWizard Online’ in. Druk op de knop achter ‘Gebruik HomeWizard Online’.
  4. Het Account scherm verschijnt.
  5. Vul het email adres en wachtwoord van uw HomeWizard Online Account in. Druk op ‘Inloggen’.
  6. U bent nu ingelogd op de HomeWizard via uw Online account.
  7. Druk tot slot op ‘HomeWizard’ en druk in het scherm dat verschijnt nogmaals op ‘HomeWizard’.

Gefeliciteerd! Je heb nu de HomeWizard-app gedownload om te kunnen bedienen. De HomeWizard basisstation helemaal geïnstalleerd aan jouw thuisnetwerk een ook nog eens geconfigureerd om hem buiten jouw thuisnetwerk te benaderen met HomeWizard-online.