Geen snapshot op HomeWizard-app in combinatie met HD Ip-camera van Foscam.

Het komt voor dat de snapshot functionaliteit op de HomeWizard niet werkt in combinatie met hogere kwaliteit (HD) camera’s van Foscam.

Bij het opvragen van een snapshot door de HomeWizard geeft de camera een bestand (de snapshot) een bestandsgrootte en de resolutie aan de HomeWizard. Echter komen de resolutie en grote niet overeen met de daadwerkelijke grootte van het bestand. Dit resulteert in het vroegtijdig afsluiten van het ophaal/download proces van de HomeWizard. Hierdoor kan het voorkomen dat snapshots niet of onvolledig worden weergegeven/geladen.

Wat kan ik eraan doen?

Ervaart u dit probleem en wilt u volledige snapshots ontvangen, dan kun je er voor kiezen om de feed (snapshot) kwaliteit van de camera te verlagen. Doordat de grootte van het bestand nu lager of gelijk is aan wat de camera daadwerkelijk doorgeeft. Zou het probleem hiermee verholpen moeten zijn.

Waar kan ik het instellen?

Je kunt deze camera instellingen niet vanuit HomeWizard-app aanpassen. Dit dien je in het configuratiescherm van uw Foscam camera te doen. Kijk in het instellingen venster naar ‘Video-opties’. In dit venster heb je de mogelijkheid om de kwaliteit te verlagen.

Welke instellingen kan ik gebruiken ?

De onderstaande configuratie vertegenwoordigen een fijne balans tussen een hoogwaardige feed en goede werking van snapshots.

• Video Resolution: 920p/720p
  • Frame Rate: <=30
  • BitRate: <=512k (Manual)
  • Snap Quality: Low

Hou er rekening mee dat elke thuissituatie anders kan zijn en geheel afhankelijk is hoe uw thuis netwerk is ingericht. Ervaart u nog steeds problemen met bovenstaande instellingen probeert u dan de instellingen nog verder te verlagen. Om welke camera gaat het om ? Dit betreft alle HomeWizard compatible HD camera’s van Foscam zoals de FI98XX serie of de FI99XX serie.