Presets bedienen: met 1 knop

Het inschakelen van een bepaalde preset kan op elk moment vanaf je telefoon, maar ook wij realiseren dat je niet altijd je smartphone erbij wilt pakken. Daarom kun je de preset ook activeren met een 'zender', bijzonder handig hiervoor is de dubbele wandschakelaar. Deze kun je zo programmeren dat elk van de 4 knoppen een bepaalde preset activeert! Hang er een bij de voordeur voor wanneer je thuis komt of weg gaat - en merk dat dit de nieuwe manier is voor extra comfort en veiligheid in huis.

Taken op basis van code trigger

Een code trigger zorgt ervoor dat een bepaalde preset geactiveerd wordt, op basis van een signaal van een draadloze zender. Hier zijn gelimiteerde voorbeelden voor te bedenken, maar deze maken het gebruik van presets in huis wel een stuk makkelijker:

• Gebruik een draadloze, dubbele wandschakelaar om elk van de 4 knoppen een bepaalde preset te laten activeren. Plaats de wandschakelaar bijvoorbeeld in de gang, voor een snelle bediening wanneer je het huis binnenkomt of verlaat.
  • Gebruik een draadloze sleutelhangerzender (AKCT-510) om de twee knoppen aan een preset te koppelen, bijvoorbeeld 'thuis' en 'afwezig'.

ALS ik  op de bovenste knop van de afstandsbediening (zender) druk ...

... DAN  schakelt mijn Homewizard naar de preset 'Home'.

Procedure

1. Ga naar 'Menu'
  2. In het menu druk op 'Taken
  3. Druk in de rechterbovenhoek op 'Taak Toevoegen'
  4. Selecteer'Code' als trigger.
    • U bevindt zich nu op het 'ALS'-scherm voor Trigger.
      • Selecteer voor het Trigger-moment  'Code' en de preset die u wilt activeren.
        1. Ga naar de dubbele draadloze wandschakelaar.
        2. Druk op 'leercode' in de HomeWizard-app, daarna op een van de knoppen van de afstandsbediening of wandschakelaar.
        3. Er verschijnt een code op het scherm.
      • Wanneer de Trigger is voltooid. Get 'IF'-scherm is geactiveerd.
      • Druk op de rechterbovenhoek 'DAN' voor Actie.
    • U bevindt zicht nu op het 'DAN'-scherm voor Actie.
      • Kies voor Actie  voor de preset die u wilt activeren met de knop die u eerder hebt ingedrukt. U kunt de volgende preset selecteren;
        1. 'Thuis'

2. 'Afwezig'

3. 'Slapen'

4. 'Vakantie'

• Voor dit voorbeeld selecteer 'Thuis'.
      • Wanneer de Acties zijn voltooid. Het 'DAN'-scherm is geactiveerd.
    • Als het 'ALS'-scherm and  'DAN'-scherm is geactiveerd, de taak kan nu worden opgeslagen.
    • Druk op 'Bewaar' en controleer de nieuwe taak in het taakscherm.

De HomeWizard zal van voorinstelling veranderen wanneer de volgende keer de knop van de wandschakelaar wordt ingedrukt. Herhaal dit proces voor de andere knoppen op de wandschakelaar en verbind ze met een andere preset.