Autorisatie herstel voor mijn HomeWizard

Autorisatie mislukt, Inlog lukt niet. Ik kom wel op de HomeWizard website maar niet op mijn HomeWizard app. Help! ik kan de niks meer bedienen. Geen nood, je kan te verhelpen om de autorisatie herstellen.

Waar gaat het fout?

Er gaat waarschijnlijk iets fout met de autorisatie van de HomeWizard of op de HomeWizard-app. Dit vermoedelijk door en firmware update, app update of wijzigen van een nieuwe smartphone, tablet of het thuisnetwerk. Het is dan ook goed dat je er niet zomaar in de HomeWizard komt als er iets in gewijzigd is.  Door deze wijziging dien je de autorisatie te herstellen.

Uit beveiliging redens gebruiken de HomeWizard twee autorisaties om binnen te komen. De gegevens die daar voor nodig zijn is jouw email adres en gewenste wachtwoord. Deze twee autorisatie moet ook nog eens samen corresponderen. De eerst beveiliging is het gebruik van HomeWizard-Online om buiten uw netwerk de HomeWizard te benaderen. De tweede beveiliging van de HomeWizard is binnen uw netwerk rechtstreeks te komen. Dit is vrij lastig te onderscheiden bij welke autorisatie hij blijft hangen. Hieronder dan ook de procedure om beide autorisaties te herstellen.

HomeWizard online

Uw HomeWizard onlineaccount is gekoppeld aan onze website op www.homewizard.nl. Ook al kan je met je inloggen op onze website. Het wijzigen van het wachtwoord op onze website is noodzakelijk om het het HomeWizard onlineaccount te herstellen. Hierbij de stappen hoe je moet doen;

1. Ga met je webbrowser naar www.homewizard.nl. Bij voorkeur gebruik maken van computer of laptop voor het overzicht.
  2. Klik op onze website op 'Mijn account'.
  3. Login indien nodig met je HomeWizard online account.
    • Kom je er niet in, klik vervolgens op 'Wachtwoord vergeten?' Je ontvangt een email om het wachtwoord te wijzigen. Keer dan weer terug naar onze website.
  4. Eenmaal ingelogd klik op 'account gegevens' links van de menubalk.
  5. Druk vervolgens op 'Wachtwoord wijzigen'
  6. Geef het 'huidige wachtwoord', nieuwe wachtwoord en ‘herhaal nieuwe wachtwoord’ op. U kunt daar eventueel hetzelfde wachtwoord opnieuw invoeren of voor een nieuwe kiezen. Het "nieuwe" wachtwoord is vervolgens het wachtwoord voor zowel HomeWizard.nl als HomeWizard Online

Je HomeWizard Online account is hiermee hersteld!

Kijk vervolgens of het nu wel lukt om in te loggen met de HomeWizard-app, mocht het nog niet werken dan dien je de HomeWizard rechtstreeks te herstellen. Hierbij de stappen hoe je de HomeWizard wachtwoord rechtstreeks kan herstellen

HomeWizard rechtstreeks

Het wachtwoord van de HomeWizard rechtstreeks kan je opnieuw geïnstalleerd worden doormiddel van het HomeWizard configuratietool. Deze tool is te vinden op: http://www.homewizard.nl/downloads

Deze configuratietool dient u te installeren op een computer of laptop (Windows of Mac) en vervolgens dient uw de HomeWizard te koppelen aan uw computer of laptop met een Mini USB-kabel waarop uw de tool hebt geïnstalleerd. Alle stappen dienen door gelopen worden van de om het wachtwoord te herstellen. Vrees niet dat uw persoonsgegevens zoals gekoppelde schakelaar kwijt zal raken tijdens deze installatie. Deze blijven behouden op de HomeWizard. Na de installatie is het wachtwoord gewijzigd en de HomeWizard kan dan weer terug geplaats worden.

Kijk nadat de HomeWizard-online en HomeWizard rechtstreeks of het nu wel lukt om in te loggen met de HomeWizard-app, mocht het nog niet werken dan dien je de HomeWizard-app verwijderen uit je toestel e opnieuw installeren.

Her installeer de HomeWizard-app

Hierbij de stappen hoe je de HomeWizard App opnieuw kan installeren.

1. Verwijder de HomeWizard app uit je toestel.
  2. Installeer de HomeWizard app uit de 'Appstore' of 'Google Playstore' opnieuw.
  3. Open de HomeWizard app en begin met de eerste stappen.
  4. Opdat de HomeWizard App opnieuw geïnstalleerd is, heb je de keuze uit 'Configureer' of 'Inloggen'.
  5. Druk op 'inloggen'.
  6. Selecteer vervolgens op 'HomeWizard Online' Bij account. Geef je (zojuist hersteld) HomeWizard-online account gegevens.
  7. Druk vervolgens op 'inloggen'. De app controleert of nu beide autorisatie gelijk is. Mocht dit niet het geval zijn, vraagt die nu om het wachtwoord van de HomeWizard rechtstreeks.

Beide authenticatie worden nu samengevoegd op het toestel. Dit geeft die aan doormiddel van ' √ Geauthentiseerd'. Het inloggen is geslaagd en nu kan je een HomeWizard kiezen om te bedienen.