Bekijk de onderwerpen, handelingen, middelen en contactmogelijkheden betrekking tot de HomeWizard elektrische gordijnrail.

Waarschuwing
  1. Werk niet met de motor in vochtige omgevingen.
  2. De motor dient correct te worden geïnstalleerd Het gordijn moet zonder obstakels kunnen bewegen.
  3. De stroom-kabel is voor gebruik binnenshuis, tenzij hij beschermd is door een kabel goot die UV bestendig is.
  4. De motor moet beschermd worden tegen directe vochtige invloeden.
  5. Alvorens u onderhoud pleegt aan het gordijn dient u eerst de motor spanningsvrij te maken.
  6. Monteer de rail niet verticaal.
  7. HomeWizard-Motors verklaart dat deze motor is gemaakt volgens de richtlijnen van de CE normering 1999/5/EC
  8. Bij vervanging dient de motor verwerkt te worden als metaalafval.

Ophangen van de rail
  1. Bevestig de montageclips (ophangbeugels) om de 40 tot 60 cm afhankelijk van het gewicht van het gordijn; aan de kant waar het gordijn ingetrokken hangt, eventueel een extra. Let er op dat de beugels goed op één lijn hangen, er zit weinig speling in.
  2. De metalen haak in de rail is de trekwagen. Deze trekt het gordijn open en dicht. Hier hang je het gordijn als eerste aan.
  3. De witte kunststof haakjes kunnen aan de motor geplaatst worden zodat de het gordijn ook voor/om de motor hangt.
  4. Programmeer de motor en klik deze vervolgens aan de rail. Indien de motor er niet makkelijk in wil klikken laat dan de motor even draaien en probeer het opnieuw.

Installatie

Aanmelden van de afstandbediening

1. Druk op de programmeertoets op de motor van de gordijnrail tot het groene lampje continu begint te branden.
  2. Druk terwijl het groene lampje op de motor brandt, binnen 3 seconden, 2x op de programmeertoets (P2) van de meegeleverde afstandsbediening.
  3. Druk vervolgens op de knop omhoog en omlaag om de codes aan de motor door te geven. De zender is nu klaar voor gebruik.
Indien het gordijn de verkeerde kant op beweegt herhaal de bovenstaande procedure en druk daarna op de andere toets (omlaag of omhoog). Door de bovenstaande procedure worden alle oude instellingen uit het geheugen gewist en de nieuwe codes ingevoerd.
Aanmelden van meerdere gordijnrails op de afstandsbediening (DC306E)
  1. Druk ongeveer 2 seconden op de programmeertoets op de motor van de gordijnrail.
  2. Laat de programmeer toets los als het lampje continu begint te branden.
  3. Druk op de knop omhoog en andere afstandbediening. Het lampje van de motor zal een aantal keren knipperen om het koppelen te bevestigen.
Met de afstandsbediening kunnen meerdere gordijnrails worden bediend. Er wordt een 5 kanaals afstandsbediening meegeleverd. Hiermee kunt u 4 verschillende rails bedienen. Het vijfde kanaal is een 'groep' toets waarmee alle rails tegelijk open of dicht gaan. Kanaal kiezen: druk links op de ronde toets en kies kanaal. Het onderste rode lampje gaat branden. Dit is kanaal 1. Druk nogmaals en het rode lampje erboven gaat branden. Dit is kanaal 2, etc. Ieder kanaal is op bovenstaande manier te programmeren.
Verwijderen alle instellingen uit het geheugen van de motor
  1. Druk ongeveer 2 seconden op de programmeertoets op de motor van de gordijnrail.
  2. Laat de programmeer toets los als het lampje continu begint te branden.
  3. Druk nogmaals op de programmeertoets. Het lampje zal een aantal keren knipperen als bevestiging. Alle codes zijn nu verwijderd.
Funtie met de hand open wijzigen
U kunt de gordijnen ook met de hand openen of sluiten door in de richting te trekken die u open wilt. Deze funte kunt u uit of aanzetten door de volgende handeling
  1. Druk ongeveer 2 seconden op de programmeertoets op de motor van de gordijnrail
  2. Laat de programmeer toets los als het lampje continu begint te branden.
  3. Druk op de stop knop van de afstandbediening.
  4. De functie om de gordijnen met de hand open of dicht te doen is nu uitgeschakeld. Indien u het weer in wilt schakalen herhaal deze procedure
Aanmelden op de HomeWizard
U kunt de gordijnen toevoegen aan de HomeWizard. De code wordt op de vooraf geprogrammeerde afstandbediening geleerd.
  1. Open de HomeWizard-app en ga vervolgens in het MENU naar Apparaten.
  2. Apparaat toevoegen (+) en druk vervolgens op “Zonwering & gordijnen” en dan op Curtain.
  3. Geef een gewenste naam.
  4. Druk daarna op “Code” en druk op “Leer code”. Druk binnen 15 seconden op de 'omhoog' knop van de afstandsbediening om de code te leren. De code verschijnt dan in beeld.
  5. Sla de sensor op. De gordijnrail kan nu ook bediend worden op uw smartphone en/of tablet.
Technische specificaties
Voltage230v
Vermogen45W
Snelheid20cm/sec
Max gordijn gewicht50kg
Amperage0,23A
Max looptijd4 min
BeschermingIP20
Freqeuntie433Mhz

Veelgestelde vragen

Is een favorieten stand mogelijk?
Het is niet mogelijk een favorieten stand van de gordijnen in te stellen op de afstandsbediening (en ook niet op de HomeWizard). De HomeWizard gordijnrail kan alleen open of dicht. Wel kan het gordijn op elk punt handmatig gestopt worden.
Kan ik meerdere railsen koppelen aan 1 afstandbediening ?
Er wordt een 5 kanaals afstandsbediening meegeleverd. Hiermee kunt u 4 verschillende railsen bedienen. Het vijfde kanaal is een 'groep' toets waarmee alle geleerde railsen tegelijk open of dicht gaan.
Kan de rail ook geleverd worden met een hoek van 90 graden?
Nee, het is niet mogelijk een hoek te maken in de rail.
Ik krijg de motor niet vast gemonteerd aan de rail. Wat nu?
Indien de motor niet makkelijk erin wil klikken: laat de motor even draaien en probeer het opnieuw.
 Elro IP Camera C704IP.2 (wit)