Een watermelder is een detector die alarm slaat na waarnemen van water, die kunnen wijzen op een (beginnende) lekkage. Voordat u deze watermelder op de juiste manier kunt gebruiken, moet u deze aan de HomeWizard toe gevoegd worden. De volgende type watermelder kan aan de HomeWizard  toegevoegd worden;

Watermelder aan de HomeWizard  toevoegen

Houd rekening met het volgende voordat u de watermelder aan de link toevoegt:

• Één tegelijk

U kunt slechts één watermelder tegelijk toevoegen. Het toevoegen van meerdere watermelder tegelijk kan ongewenst gedrag vertonen.

• Koppelen voor het eerst of niet
Op het moment dat watermelder uit de verpakking komt. Trek het lipje er nog niet uit. Als het lipje  niet meer aanwezig is, haal dan de batterijen uit de watermelder.

De volgende stappen wordt uitgelegd hoe u de rookmelder in de HomeWizard Link App toe kan voegen::

1. Open de 'HomeWizard link' app.
  2. Open het 'MENU' links boven aan op het scherm.
  3. In het menu, ga naar 'Beheer apparaten'
  4. Ga in de beheer apparaten overzicht naar de 'Apparaat toevoegen'  door op het pictogram in de rechterbovenhoek te klikken.
  5. Selecteer 'Signalering'
  6. Selecteer vervolgens op'Watermelder'
    • Geef een gewenste 'naam' voor de watermelder.
    • Als alles goed is voorbereid, drukt u op 'Code' om de koppeling te starten.
      • Verwijder het rode lipje van de watermelder.
      • Plaats de batterijen terug in de watermelder, (let op de polariteit)
        • Druk op 'Koppel met watermelder' om de watermelder te koppelen aan de HomeWizard
  7. Gefeliciteerd, je hebt een rookmelder toegevoegd aan de HomeWizard. Druk op 'bewaar' om de gekoppelde watermelder te bewaren op de HomeWizard.

De watermelder bekijken

Na het koppelen is het mogelijk om de rookmelder te bekijken. U wordt op de hoogte gesteld doormiddel van notificaties afhankelijk van de huisstatus van de link.

• Open de  'HomeWizard app'
  • Open het 'MENU' links boven aan op het scherm.
  • In het menu, klik op 'Signalering'
    • Bekijk de status van de 'watermelder

BELANGRIJK

Om een notificatie en/of  een actie uit willen voeren met de zojuist gekoppelde watermelder. Moet je hiervoor een 'Taak op basis van apparaat' aanmaken.

Watermelder plaatsen

Het alarm van het watermelder wordt geactiveerd als twee van de drie pinnen aan de onderkant van de detector in contact komen met water.

1. Plaats de detector op een plaats waar het water eerst stroomt, samen met lekkage.

Op plekken zoals
  • Onder of naast de wasmachine.
  • In een zonneboiler, onder de aansluiting op de leidingen.
  • In kelders of kruipgaten met overstromingsgevaar

De watermelder testen

Het alarm van de waterdetector wordt geactiveerd wanneer twee van de drie pinnen aan de onderkant contact in contact komt met vloeistoffen. Om dit te reproduceren, kunt u twee natte vingers gebruiken op 2 van de 3 contacten.

Het wordt aanbevolen om elke week visueel te controleren of de LED op de juiste manier in de as springt (elke 30 seconden)

BELANGRIJK

Bij deze handeling gaat het alarm af en zal een berichtgeving krijgen op de gekoppelde link. Hiermee kan je controleren of de watermelder correct is werkt

Baterij duur

De watermelder heeft een batterijlevensduur van ± 5 jaar. Wanneer de batterij bijna leeg is, hoort u elke 1 minuut en 15 seconden, een korte piep gedurende 30 dagen. Bovendien krijgt u ook een herinnering op de HomeWizard link -app dat de batterijen van de specifieke waterdetector bijna leeg zijn. Alleen de watermeter waarvan de batterij bijna leeg is, piept.

Handleiding

Zie het volgende document hier voor de handleiding van de Smartwares draadloze waterdetector SH8-WD-TR