In dit artikel leggen we uit hoe je van de HomeWizard gemakkelijk kan upgraden naar de HomeWizard Link.

Rechtstreeks compatible

Apparaten van de twee-weg communicatie 868 MHz die gekoppeld zijn aan de HomeWizard kunnen ook rechtstreeks gekoppeld worden met de HomeWizard Link. Het gaat om de volgende pro apparaten wat (parallel) compatible is.

Intergratie

HomeWizard Lite

Apparaten die gekoppeld zijn aan de HomeWIzard kunnen worden geïntegreerd aan de SmartSwitch. Via de HomeWizard Smartswitch kun je 433Mhz apparaten beschikbaar maken op de Link. De Smartswitch is een 433Mhz zender welke aangestuurd kan worden over Wi-Fi door de Link. In combinatie met Link kun je al je 433Mhz schakelaars/gordijnen binnen de Link app bedienen. Het bereik van de Smartswitch is 25 meter (afhankelijk van muren en  andere obstakels). Je kunt meerdere Smartswitch integreren met Link als je een groter gebied wilt voorzien van 433Mhz dekking. Door deze integratie is het mogelijk om de volgende één-weg communicatie (433MHz) ontvangers samen te laten werken met de HomeWizard Link.

Zonwering & Gordijnen

• Gordijn/zonwering ontvanger ( ASUN-650 ), die op een één-weg communicatie (433MHz) frequentie zenden.
  • Brel en HomeWizard gordijnen, die op een één-weg communicatie (433MHz) frequentie zenden.

Schakelaars & Lampen

Philips hue

De Philips hue bridge die gekoppeld is aan de HomeWizard kan ook rechtstreeks met de 'Philips Hue integratie' gekoppeld worden aan de HomeWizard Link.

Niet koppelbaar maar wel een alternatief

Apparaten die niet rechtstreeks gekoppeld kunnen worden aan de HomeWizard Link of met een integratie. Er zijn hier voor betere opties beschikbaar.

Energy meters

Signalering

Overige

• ThinkingCleaner Stofzuiger (module) is hier voor een alternatief:
  • Afstandbediening, (dubbele) wandschakelaars die op een één-weg communicatie (433MHz) frequentie zenden. Merken zoals KlikAanKlikUit, Trust, Elro en Smartwares.  Betere alternatieven:
  •    Camera's : IP Camera's van merken zoals HomeWizard, Smartwares, Axis, D-Link, Elro en Foscam die gekoppeld zijn aan de HomeWizard kunnen niet gekoppeld worden aan de HomeWizard Link. Camera's die op de 'HomeWizard camera-app' werken, kunnen met de 'HomeWizard camera' app integratie een alternatief zijn voor de camera's die niet compatible zijn met de HomeWizard Link.

Geen alternatief

Apparaten die gekoppeld zijn aan de HomeWizard en niet gekoppeld kunnen worden aan de HomeWizard Link of met een integratie hier van.

• Schemersensor: Schemersensor die schemering detecteert op een één-weg communicatie (433MHz) frequentie.
  • Invited Smart Lock: De invited smart lock
  • Bewegingsmelder (PIR):  Bewegingssensor op een één-weg communicatie (433MHz) frequentie.
  • Somfy RTS: Motoren van Somfy op het RTS protocol
  • Energy meters: Energy meters zoals de EnergieLink en Watcher.
  • Verwarming: Heatlink
  • Thermostaatkranen: Draadloze radiatorkranen op een één-weg communicatie (433MHz) frequentie.
  • IP schakelaars: IP URL's schakelingen
  • Weersensoren: Alle gekoppelde Regenmeters, Weerstation UV meter met of zonder weerstation die zich op een één-weg communicatie (433MHz) frequentie als op de twee-weg communicatie (868 MHz) bevinden.